Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(1183 niezalogowanych)
1 Post

(jaga32)
Wiking
...tak zgadza sie ojciec moich corek mieszka na stale w norwegii,mysle ze nie byloby z podpisaniem pozwolenia bo on bardzo chcialby zeby corki byly blizej niego nawet z powodu widzenia z nimi,koszty przejazdu do polski itd.Zaproponowal tez zeby zamieszkaly z nim bo tam beda mialy lepszy start no ale oczywiscie po moim trupie,nie oddam moich zyc!Bardzo dziekuje za komentarze....dowiaduje sie nowych rzeczy takich jak np. jego pozwolenia na wyjazd.pozdrawiam wszystkich serdecznie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
Nie godz sie, zeby corki z nim zamieszkaly, bo alimenty by cie raczej zezarły. Jesli dziecko ma ukonczone 12 lat, to w Norwegii moze samo zadecydowac z ktorym z rodzicow chce mieszkac.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(jaga32)
Wiking
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
Sąd zażądał rozliczenia, ale w PL nie dostaniesz wiecej niz po 500 na każdą, wiem to bo znam kilka takich sytuacji. Zalatw sobie te firme i przyjedz do Norwegii, a wtedy złóż tu w NAV o alimenty, dostaniesz na nie okolo 7 tys. koron. I tym sposobem zamias 2 tys. w PL bedzie płacił 7 tys.
Co prawda zycie tu jest drozsze, ale dasz rade. 24 tys koron to nie jest tak duzo, zwazywszy ze pewnie on sam nie żyje juz, tylko z kims, ma koszty utrzymania i tak dalej.

Ps. jezeli jestescie po rozwodzie, to on nie ma prawa brac na corki tu w NO rodzinnego , zgłos to do navu. Przetłumacz akt rozwodowy i wyslij do nav, bedzie musiał zwrocic to wszystko co pobrał niesłusznie od daty rozwodu. Ja bym nie miala skrupułów, ale zrobisz jak zechcesz. Jezeli to zrobisz, to zamkniesz mu tu droge do pewnych spraw.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
115 Postów

(anuk)
Początkujący
hilton popiera twoją wypowiedz że nie powinno się mieć skrupułów ale zanim zacznie składać w nav papiery o alimenty czy nawet info o rodzinnym to eks -mąż niech najpierw podpisze papiery dla dzieci bo jak się dowie co go tu może czekać to się nie zgodzi i kobietka będzie miała wtedy problem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(jaga32)
Wiking
witajcie mam znowu pytanie,czy ja musze wczesniej czyli w czerwcu zapisac corki do szkoly czy to moze byc pozniej i jezeli nie bede jeszcze miala pracy przed rozpoczeciem roku szkolnego to czy przyjma mi corki do szkoly?????????????Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
Corki przyjmą, ale upomną sie o ich numery personalne, a jesli nie bedziesz miala pracy, to skąd weżmiesz te numery? Dzieci do szkoly mozesz zapisac tez w sierpniu.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(jaga32)
Wiking
ok.dzieki
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(jaga32)
Wiking
hilton napisz mi jeszcze jesli mozesz....jezeli moj brat jest na zasilku to ma podstawy do tego by zapewnic nam byt tam,prawnie oczywiscie...czy to raczej by nie przeszlo....?on jest na tym zasilku ale pracuje tez na czarno....wiem ze to jest nie wazne ze ma prace dorywcza....wynajmuje duze mieszkanie i u niego bysmy mieszkaly to chyba tez plus co....?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Fiona66)
Wiking
jaga32 napisał:
hilton napisz mi jeszcze jesli mozesz....jezeli moj brat jest na zasilku to ma podstawy do tego by zapewnic nam byt tam,prawnie oczywiscie...czy to raczej by nie przeszlo....?on jest na tym zasilku ale pracuje tez na czarno....wiem ze to jest nie wazne ze ma prace dorywcza....wynajmuje duze mieszkanie i u niego bysmy mieszkaly to chyba tez plus co....?

z tym laczeniem radzin, z bratem, moze byc ciezko.
najlatwiej Ci pojdzie, jak zarejestrujesz firme. bedziesz miala wszyskto legalnie, masz gdzie sie zatrzymac na poczatek, pol problemu z glowy, a wtedy tylko bieganie za praca lub potencjalnymi klientami.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok